Excite

Gezond recept met zalm

Het is belangrijk om op je voeding te letten. Een gezonde manier om aan de juiste vetten en voedingsstoffen te komen is door zalm te eten. Deze gezonde vis is een goede vleesvervanger en zit boordevol bouwstenen die passen bij een gezonde leefstijl. Met het juiste recept voor zalm kun je deze vis gemakkelijk integreren in je voedingspatroon.

Recept zalm en pasta

De combinatie van zalm met pasta is altijd een smakelijke optie. Zowel zalm als pasta zijn snel klaar te maken. Pasta zorgt voor koolhydraten en zalm voor de benodigde vitamines en vetten. Er zijn veel recepten van pastagerechten met zalm, zoals deze maaltijd van pasta met gerookte zalm voor twee personen. Gebruik hiervoor spaghetti of tagliatelle, die beide met zalm een goede combinatie vormen.

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 prei in ringen
  • 200 gram doperwten uit het vriesvak
  • 200 gram pasta
  • bekertje slagroom
  • teentje knoflook
  • paar blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de bereidingswijze. Fruit de prei en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de doperwten toe en gaar ze in ongeveer drie minuten. Draai het gas uit en voeg de gekookte pasta toe. Roer de ongeslagen slagroom en de zalm door het pastamengsel. Garneer met blaadjes basilicum.

Recept zalm ovenschotel

Een lekkere manier om zalm te verwerken is in een ovenschotel. Hiervoor kun je zalm uit de diepvries gebruiken. Deze is vaak goedkoper dan een verse zalmsteak. Voor vier personen heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 stukken zalm (uit diepvries)
  • 400 gram spinazie
  • teentje knoflook
  • citroen
  • dille

Bereidingswijze

Fruit de spinazie met een teentje knoflook en verspreid het in een ovenschaal. Leg er ontdooide zalmsteaks op. Breng op smaak met zout, peper en dille en leg een schijfje citroen op de vis. Binnen ongeveer tien minuten op 200 graden in de oven zou de zalm gaar moeten zijn. Serveer met aardappelpuree of rijst.

Zalm recept voor de lunch

Een lekker recept met zalm voor de lunch is een bagel met gerookte zalm en roomkaas. Knip er een paar takjes bieslook overheen en je hebt een luxe broodje voor in de middag. Voor een luxe brunch gebruik je in plaats van roomkaas een gepocheerd eitje en Hollandaise saus. Zo maak je een klassieke eggs benedict.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017