Excite

Lekker recept voor wentelteefjes

De geur van wentelteefjes is een geur die veel mensen uit duizenden herkennen. Wentelteefjes zijn een onmisbaar onderdeel van de lekkerste recepten voor ontbijt, brunch en lunch. Zowel kinderen als volwassenen vinden ze heerlijk. Hoewel wentelteefjes vroeger oud brood weer vers maakten, is het tegenwoordig puur een lekkernij voor bijzondere dagen. Lees verder voor het recept voor wentelteefjes; van de basis tot lekkere variaties.

Wentelteefjes maken

Het basisrecept van wentelteefjes bestaat uit melk, eieren, boter en wat oud brood. Eigenlijk zijn dit dingen die bijna iedereen wel in de kast heeft staan. Voor extra smaak kun je vanille extract of vanillesuiker toevoegen. Ten slotte zijn bruine suiker en kaneel onmisbaar voor in het klassieke recept voor wentelteefjes.

Ingrediënten voor een recept voor 4 personen

  • 8 sneetjes oud (droog) witbrood
  • 3 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 80 gram boter (om in te bakken)
  • bruine suiker of rietsuiker
  • kaneel

Bereidingswijze van wentelteefjes

Maak een beslagje van de eieren, de melk, suiker en kaneel. Laat de sneetjes brood even weken in het beslag, zodat het brood zoveel mogelijk vocht opneemt. Verdeel het beslag eventueel over twee borden, zodat alle acht broodjes evenveel beslag krijgen. Smelt boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes lichtbruin, als een soort pannenkoek. Druppel eventueel overgebleven beslag in de pan op de sneetjes brood.

Variëren met wentelteefjes

Wentelteefjes lenen zich uitstekend voor verschillende soorten zoet beleg. Standaard worden ze gegeten met poedersuiker of stroop, maar allerlei soorten vers fruit zijn ook heerlijk. Appelmoes is ook altijd een populair beleg bij kinderen. Daarnaast kun je denken aan honing en huisgemaakte jam als typisch oud-Hollands beleg.

Hartige wentelteefjes

Houd je meer van een hartig ontbijtje? Probeer dan deze variatie op het recept voor wentelteefjes. Vervang de kaneel door wat paprikapoeder en gebruik geen suiker, maar geraspte kaas. Zorg dat je de kaas goed verdeelt over de wentelteefjes en let goed op dat je de wentelteefjes met kaas niet op een te hoog vuur bakt. Eet deze hartige wentelteefjes eventueel met een beetje mosterd of piccalilly.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021