Excite

Recept voor Zweedse koffiebroodjes

Wil je wel eens iets anders bij de koffie dan de welbekende cake? Probeer dan eens dit recept voor Zweedse koffiebroodjes!

Ingrediënten voor circa 25 broodjes

  • 75 gram boter
  • 3,5 dl melk
  • 25 gram gist
  • 0,5 dl suiker
  • 7,5 dl fijne, witte bloem
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram amandelspijs
  • 3 dl slagroom
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Vermeng de suiker, bloem, kardemom en zout goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden verkruim hierin de gist. Giet in het kuiltje ook 2,5 deciliter melk en (gesmolten) boter. Vorm het deeg tot een bol en laat het onder een vochtige doek voor circa 45 minuten rijzen.

Kneed het deeg daarna nogmaals goed door en vorm kleine balletjes - ongeveer 25 - van het deeg. Leg deze op een bakplaat onder een vochtige doek en laat het een verdere 30 minuten rijzen.

Verwarm de over voor op 225 graden Celsius. Bak de deegbolletjes hierin in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze vervolgens goed afkoelen en snijd dan ieder bolletje af en haal wat brood uit het bolletje zodat een holling ontstaat. Doe de broodstukjes in een kom.

Vermeng de broodstukjes met de amandelspijs en 1 deciliter melk tot een vulling. Verdeel de vulling over de uitgeholde broodjes. Klop de slagroom op en spuit dit in ieder bolletje. Ten slotte leg je het kapje weer op de broodbolletjes, bestrooi het met een beetje poedersuiker en klaar ben je!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017