Excite

Recept voor struisvogelfilets in portsaus

Heb je binnenkort een bijzondere gelegenheid, of experimenteer je graag in de keuken? Dan is dit recept echt iets voor jou: struisvogelfilets in portsaus.

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 4 struisvogelfilets
  • 1 sjalotje
  • 25 cl rode Port
  • 1 soeplepel maizena

Bereidingswijze

Eigenlijk is het heel gemakkelijk. Je bakt de struisvogelfilets namelijk op dezelfde wijze als een 'gewone' biefstuk. Dus, warm de boter op in een pan tot deze bruin begint te worden en leg dan de filets in de pan. Afhankelijk van je wens kun je de struisvogelfilets kort bakken voor rood of rosé, of wat langer voor een meer doorbakken smaak.

Wanneer de filets zijn gegaard zoals je dat wil, haal je ze uit de pan. Laat ze vervolgens even rusten. Verwijder de overtollige boter uit de pan en bak hierin de gehakte sjalot bruin. Giet daarna de rode Port hierbij en een klein beetje maizena en laat het geheel als sudderend indikken. Is de saus te dik? Dan kun je hem eventueel aanlengen met wat warm water. Tot slot leg je de filets nog even een minuutje terug in de pan om op te warmen. En klaar ben je!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017