Excite

Recept voor Spaanse stoofpot met rundvlees en pruimen

Heb je zin in een lekkere stoofpot in de winter, maar wil je wel eens iets anders dan de Hollandse versie? Wat dacht je dan van deze heerlijke Spaanse stoofpot? Lekker voor de koude winterdagen, maar met toch het zonnetje op je bord.

Ingrediënten

  • 750 gram (magere) riblappen
  • zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 3 ontvelde tomaten
  • 10 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 2 grote uien in stukken gesneden
  • 1 el bloem
  • 1 glas droge witte wijn
  • oregano
  • tijm
  • bladpeterselie fijngesneden
  • kruidnagel
  • laurierblad
  • ½ el suiker
  • 400 gram aardappels geschild en in grove stukken gesneden
  • 1 zak pruimen (geweld en ontpit)

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees in blokjes en bestrooi het vlees met de peper en het zout. Ontpit de tomaten en snijd ook de tomaten in blokjes (niet te klein). Verhit ondertussen de olie in een pan en braad het rundvlees al roerbakkend bruin op een hoog vuur. Voeg daarna de knoflook en ui toe aan het vlees en bak het geheel circa 2 minuten mee.

Schep vervolgens de bloed erbij en blus het af met een goede scheut wijn. Voeg de tomaat, alle kruiden, specerijen en suiker toe. Leg de deksel op de pan en laat het geheel zo'n twee uur sudderen op een zeer laag pitje.

In een aparte pan kook je de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet de aardappelen af en voeg ze, samen met de pruimen, bij de stoofpot. Verhit de stoofpot totdat alles goed warm is.

Serveer de stoofpot in diepe borden met een paar sneetjes brood (ciabatta).


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017