Excite

Recept voor snelle tzatziki

Tzatziki kennen we vooral als hapje bij de Griekse maaltijd, maar de komkommerdip is ook heerlijk bij een couscous met verschillende groente of als dip bij de borrel. Zoals van ieder klassiek recept bestaan er veel variaties, maar met dit recept voor snelle tzatziki zet je een heerlijke tzatziki in vijf minuten op tafel.

Tzatziki ingrediënten

Voor dit tzatziki recept heb je maar een paar ingrediënten nodig: een komkommer drie eetlepels volle yoghurt, of een combinatie van magere yoghurt en crème fraîche of kwark teentje knoflook, of twee naar smaak, fijngehakt theelepel suiker dille, munt, peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze tzatziki

Was de komkommer en rasp hem grof. Doe de komkommerpulp in een diep bord en knijp het vruchtvlees uit boven de gootsteen. Hiermee voorkom je dat de tzatziki te nat wordt. Vermeng in een andere kom de yoghurt en eventueel de crème fraîche of kwark totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Pas op met de hoeveelheden; later kun je altijd meer yoghurt toevoegen. Breng met mengsel op smaak met de suiker, zout en peper. Voeg dan de knoflook, dille en munt toe. Gebruik je verse kruiden? Snij deze dan eerst fijn. Schep tenslotte de komkommer erdoor.

Tzatziki met minder vet

Het voordeel aan dit recept voor snelle tzatziki is dat je altijd de ingrediënten in huis hebt. De yoghurt en crème fraîche kunnen elkaar aanvullen tot een romige substantie. Naar keuze kun je een tzatziki maken met minder vet door kwark te gebruiken. De dille en munt kun je zowel vers als gedroogd toevoegen, waardoor je tijd en kosten kunt besparen. Ook peterselie past goed bij dit recept. Je kunt de snelle tzatziki nog een dag bewaren in de koelkast. Zo trekken de smaken lekker in elkaar. Meteen opeten kan natuurlijk altijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021