Excite

Recept voor rijstgehaktballen in saus

Een gehaktbal kun je gewoon 'zo' eten, maar dat kan ook in een lekker sausje van chutney en tomatenketchup. Simpel en smakelijk. Probeer het zelf!

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 kleine geraspte ui
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • mespuntje piment
  • mespuntje nootmuskaat
  • mespuntje gemberpoeder
  • 60 gram rijst
  • chutney
  • tomatenketchup
  • water

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar. Meng de rijst vervolgens, samen met de ui, piment, nootmuskaat, gemberpoeder, zout en peper, door het gehakt en draai er balletjes van. Laat de gehaktballetjes circa 30 minuten stijf worden in de koelkast.

Meng de chutney, tomatenketchup en water in gelijke delen tot een sausje. Breng deze chutneysaus aan de kook. Zorg dat er voldoende saus is om de gehaktballen mee te bedekken.

Kook de gehaktballen gaar in de saus. Keer de gehaktballen gedurende de kook af en toe om, zodat ze egaal garen. Serveer de gehaktballen met saus eroverheen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017