Excite

Recept voor nasi goreng

Een gerecht uit de Chinese keuken hoef je niet per se bij de afhaal te halen. Je kunt nasi goreng bijvoorbeeld ook heel goed zelf maken. En met een half uurtje staat het al op tafel!

Ingrediënten

  • 1 pak rijst
  • 250 gram kipfilet
  • 200 gram achterham (dikke plak)
  • 1 ui
  • 3 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1/2 eetlepel djinten
  • mespunt trassi
  • zout
  • peper
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

Kook ter voorbereiding de rijst in circa 6 minuten beetgaar en laat de rijst vervolgens afkoelen. Snijd ondertussen de kipfilet en achterham in kleine blokjes en snipper de ui en de sjalotten. Snijd ook de prei en knoflook in dunne ringen.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui, sjalotten en knoflook samen met de sambal en trassi. Haal dit vervolgens de wok. Bak de kipfilet en ham voor circa 5 minuten bruin en voeg de peper, het zout, ketoembar en djinten toe. Tot slot nog het uimengsel, rijst en preiringetjes bijvoegen en het geheel goed doorwarmen. Lekker met een gebakken ei en pindasaus.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017