Excite

Recept voor hartige taart: preitaart met abrikozen

Een lekkere hartige taart kun je prima zelf maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor een preitaart met gedroogde abrikozen? Hartig en toch een beetje zoet.

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 1 flesje monchou
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 theelepels sambal
  • boter

Bereidingswijze

Ter voorbereiding ontdooi je eerst de plakjes bladerdeeg en snijd je de ui, prei en abrikozen in stukjes. Verwarm ook vast de oven voor op circa 200 graden Celsius.

Vet de ovenschaal in met een beetje boter en bekleed de schaal vervolgens met de vellen bladerdeeg.

Bak het gehakt rul in de resterende boter. Wanneer het gehakt is gebruind, voeg je de ui en prei toe. Om het geheel op smaak te brengen voeg je ook wat peper en de sambal toe. Laat het geheel even goed doorbakken gedurende circa 5 minuten. Voeg ten slotte de abrikozen toe en laat het geheel nog even 2 minuten op het vuur staan.

Wanneer alles goed is opgewarmd, vul je de ovenschaal met het gehakt en de groenten. Schenk de vloeibare monchou bij het vlees en de groenten en zet de schaal in de oven. Na circa 20 tot 25 minuten is je hartige preitaart met abrikozen klaar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017