Excite

Recept voor gekruid hazelnootbrood

Dit gekruide hazelnootbrood is niet alleen heel erg lekker, het past ook heel goed op tafel voor de koude winterdagen. Bovendien is het ook geschikt voor de vegetarische keuken, als hoofdgerecht, of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 100 gram hazelnoten in vlies
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 2 bosuitjes in kleine ringetjes
  • 3 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels tijmblaadjes
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 2 eieren
  • paar eetlepels ricotta
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak of maal de noten fijn (bijvoorbeeld in een keukenmachine). Scheur het brood in stukken en voeg hier de fijngehakte noten aan toe. Maal het geheel verder tot een kruimelig geheel.

Voeg het geheel in een kom en schep de Parmezaanse kaas, sinaasappelrasp, de bosuitjes en kruiden erdoor heen. Breng het mengsel op smaak met wat peper en eventueel wat zout.

Klop vervolgens de eieren los samen met de ricotta en roer dit door het notenkaasmengsel. Voeg het mengsel in een met olijfolie ingevet bakblik. Duw het geheel stevig aan.

Besprenkel het brood met nog een beetje olijfolie en zet bak het in de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Haal het brood uit de oven en bedek het met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen en laat het nog een kwartier in de oven garen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017