Excite

Recept voor een pittige goulash

De Oostenrijkse keuken is vrij onbekend bij de meesten van ons. Deze goulash is echter een pareltje dat je geprobeerd moet hebben!

Ingrediënten

  • 750 gram mager rundvlees
  • 250 gram varkenslappen
  • 50 gram boter om te bakken
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kilo uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 rode paprika
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder
  • olie om te bakken
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Verhit de boter in de braadpan en bak hierin het vlees in gedeelten goed bruin. Haal uit vlees uit de pan en leg het in een andere pan. Giet een dusdanige hoeveelheid water in de pan, zodat het het vlees net niet volledig bedenkt. Voeg hier aan de bouillontabletten, azijn, laurier, oregano en kruidnagelpoeder toe. Laat het vlees op een laag vuur sudderen tot het gaar is.

Snijd ondertussen de uien in grove stukken en bak deze - in weinig olie - bruin. Snijd ook de knoflook en paprika in kleine stukken en voeg deze bij de uien. Laat dit samen nog 3 minuten doorbakken. Voeg de tomatenpuree en paprika- en cayennepeper toe en roer het geheel goed door. Voeg ten slotte het vlees toe en laat het geheel nog zo'n 30 minuten sudderen. Breng de goulash op smaak met peper en/of zout. Mocht de goulash wat te dun zijn, dan kun je het binden met een beetje bloem of maizena.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017