Excite

Recept voor een Hollandse aardappelschotel met ontbijtspek

Een oer-Hollands, maar o zo lekker recept, deze aardappelschotel met ontbijtspek.

Ingrediënten

  • 700 gram aardappelschijfjes
  • 2 grof gesnipperde rode uien
  • 1 in smalle reepjes gesneden groene paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram grof gesneden witlof
  • 150 gram zuivelspread bieslook
  • 125 gram gerookt ontbijtspek
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op zo'n 250 graden Celsius.

    Kook ondertussen de aardappelschijfjes in circa 15 min gaar. Schenk een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de uien en de paprika voor ongeveer 3 minuten.

    Voeg vervolgens de witlof toe aan de uien en paprika en bak wederom voor 3 minuten. Schep dan de zuivelspread in het geheel en laat deze zachtjes smelten.

    Giet de aardappelschijfjes af en voeg ze vervolgens bij de rest in de pan en laat het even doorwarmen.

    Wanneer alles goed is vermengd en op temperatuur is, schep je het in de ovenschaal. Dek het aardappelmengsel af met de plakjes ontbijtspek.

    Zet de schaal in de oven onder de grill en bak alles in circa 6 minuten gaar, totdat het spek knapperig geworden is.

    Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017