Excite

Recept voor een heerlijke cake met speculaas

Om een recept voor een cake te maken heb je niet veel nodig. Ook bij deze speculaascake heb je weinig nodig om iets lekkers op tafel te zetten.

Ingrediënten

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl koek- en speculaaskruiden

Materialen

  • Cakevorm inhoud 1 liter
  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop ondertussen de boter samen met de suiker en een mespunt zout gedurende 15 minuten met een mixer tot er een luchtig deeg ontstaat.

Klop vervolgens de eieren door het deeg. Elk ei moet apart door het beslag gemengd worden. Voeg pas een nieuwe toe als het vorige helemaal gemixt is met het beslag.

Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden boven het bakmengsel. Meng dit alles met elkaar.

Vet de cakevorm in met boter. Hiermee voorkom je dat je cake er straks niet meer uit wil zonder hem kapot te maken. Giet dan het deegbeslag in de cakevorm.

Bakken

Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in het midden van de oven. Houd de cake in de gaten, maar open de oven niet. Dan kan de cake namelijk inzakken. Laat de cake afkoelen op een rooster. Snijd de cake daarna in plakken.

Na het bakken

De speculaascake is heel goed te combineren met een toefje slagroom, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de cake te bedekken met fondant of marsepein.

De speculaascake is heel passend om met Sinterklaas op te eten, maar je kan hem natuurlijk ook midden in de zomer lekker oppeuzelen. Lekker bij de koffie!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017