Excite

Recept voor een bacontaart

Zin in iets hartigs? Probeer dan eens deze smakelijke hartige bacontaart. Eenvoudig te bereiden zonder al teveel poespas. Is dat niet handig?

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 200 gram bakbacon in reepjes
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 dl crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 75 gram geraspte kaar (cheddar)

Bereidingswijze

Verwarm ten eerste de oven voor op circa 200 graden. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar tot een stapeltje en rol dit uit tot je een ronde plak van circa 26 centimeter doorsnede overhoudt. Leg deze plak deeg in een ingevette taartvorm en prik de bodem met een vork in.

Bak de bacon in een droge pan krokant en verdeel de reepjes over de deegbodem. Klop daarna de eieren los met de extra eidooier, e crème fraîche en wat zout, peper en kaas. Giet dit mengsel vervolgens in de taartvorm en bak de taart in 40 tot 50 minuten goudbruin. Let op: schakel de oven na 10 min terug naar 180 graden om aanbranden te voorkomen. Wanneer de eieren volledig zijn gehard is de taart klaar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017