Excite

Recept voor chocolade-lavendeltaart

Dit is je perfecte recept voor een lekkere winterse taart: met fluweelzachte chocolade bijzonder door de lavendel. Probeer het snel!

Ingrediënten

  • 2 1/2 kopje bloem
  • 1 theelepel zout
  • boter in kleine blokjes
  • 1 eierdooier
  • 1/4 kopje ijskoud water
  • 2 kopjes room
  • 4 theelepels gedroogde lavendel
  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • suiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 350 graden. Meng de bloem en het zout voeg daar de koude boter aan toe. Meng het eigeel en water in het bloemmengsel en kneed het geheel lichtjes zodat alles goed is opgenomen en het zich tot een stabiel deeg vormt. Laat het deeg even afkoelen in de koelkast.

Rol het deeg uit een ovenvaste schaal en bak de bodem gedurende 15 minuten af.

Warm de room voorzichtig op en voeg de lavendel toe. Laat het voor 3 tot 5 minuten opwarmen, zodat de lavendelsmaak in de room trekt en giet het geheel daarna af. Voeg de chocolade en suiker au bain marie aan de room toe en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten. Laat het geheel een beetje afkoelen en giet het daarna in de gebakken taartbodem. Na ongeveer 4 uur stijven is de taart klaar.

Voor de lavendelgarnering, blancheer je de lavendel kort - in 30 seconden - in kokend water. Zeef de lavendel goed en dep ze daarna lichtjes droog. Rol ze, terwijl de lavendel nog vochtig is, in de suiker en spreid ze uit op een vel bakpapier om ze te laten drogen. Garneer de taart met de lavendelkristallen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017