Excite

Recept voor cataplana: een visgerecht uit Portugal

Om cataplana te eten, hoef je niet meteen een reis naar Portugal te boeken. Je kunt het ook heel snel en gemakkelijk zelf maken!

Ingrediënten

  • 300 gram stevige vis en/of schelpdieren (bijvoorbeeld mosselen, garnalen, inktvis, kokkels)
  • 200 gram chorizo in blokjes
  • 100 gram varkensvlees in blokjes
  • 2 gesnipperde grote uien
  • 4 geperste teentjes knoflook
  • 1 gesneden kleine groene paprika
  • 1 gesneden kleine rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels tabasco
  • 1 eetlepels bieslook
  • 1 laurierblaadje
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bereidingswijze

Schenk een beetje olijfolie in de pan en braad hierin het varkensvlees aan op hoog vuur. Wanneer het vlees bruin is, draai je het vuur lager tot een medium vuur.

Fruit vervolgens de ui, de knoflook en de paprika net zolang tot de ui glazig is geworden. Dan voeg je de chorizo toe. En laat deze even meebakken.

Daarna voeg je de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de wijn, het citroensap, de pepersaus, de bieslook en zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel op hoog vuur wat inkoken.

Voeg tot de vis en/of schelpdieren van keuze toe. Laat deze nog even 2 minuten meekoken en klaar is je cataplana!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017