Excite

Recept voor bladerdeeghapjes met ham

Heb je binnenkort een feestje bij je thuis? Verras dan je bezoek met deze lekkere bladerdeeghapjes.

Ingrediënten

  • Bladerdeeg uit de diepvries
  • 1 eigeel
  • melk
  • 225 gram ham uit blik glad gemalen
  • 100 gram soezenbeslag
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • mespunt nootmuskaat
    • Bereidingswijze

      Meng ten eerste alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar. Dit zijn de ham, soezenbeslag, peper, peterselie, mosterd, citroensap en nootmuskaat. Mocht het vullingbeslag te stijf worden, kun je later altijd nog wat water erdoor mengen.

      Laat het bladerdeeg ontdooien en leg plakjes op een ingevette bakplaat. Besprenkel de plakjes met een beetje water en besmeer de binnenkant met een beetje eigeel.

      Vul een spuitzak voorzien van een gladde spuitneus, met de vulling en spuit de vulling in banen over de bladerdeeglapjes.

      Vouw de bladerdeeg over vulling dicht zodat je pakketjes krijgt en druk deze goed vast. Besmeer de pakketjes met een dun laagje losgeklopt ei en snijd ze in kleinere pakketjes.

      Laat de pakketjes circa 15 min rusten. Bak vervolgens de ham-bladerdeeghapjes af in een oven op ongeveer 220 graden Celsius gedurende 20 tot 25 minuten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017