Excite

Een heerlijk recept voor risotto

Risotto is een Italiaans rijstgerecht, waarbij de risottorijst in bouillon wordt gekookt. Tijdens het koken worden diverse ingrediënten toegevoegd om zo een heerlijk gerecht te creëren. Hieronder vind je een lekker recept voor risotto met pompoen en coquilles.

Ingrediënten

  • 1¼ kom pompoenpuree
  • 18 coquilles
  • 2 eetlepels kookroom
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • ¾ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • snufje kruidnagel
  • ¼ kom warme groentebouillon
  • 6 eetlepels boter
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 5 kopjes kippenbouillon
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 kommen risottorijst
  • 2 eetlepels mascarpone
  • ¼ kom geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel verse tijm gehakt
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Meng de pompoenpuree, kookroom, suiker, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel in een pan en breng het vijf minuten aan de kook.

Schenk de puree in een blender met de bouillon en breng het op smaak met zout en peper. Terwijl alles goed door elkaar wordt gemengd, voeg je beetje bij beetje ¼ kopje boter erbij.

Giet het mengsel in een kom en zet het apart tot gebruik.

Giet de kippenbouillon in een middelgrote pan en verwarm het op een laag vuur. Zet vervolgens een grote pan op middelhoog vuur en smelt daarin wat boter en olijfolie.

Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit gedurende 3 minuten. Voeg daarna de rijst toe en bak voor 3 tot 5 minuten of totdat elke rijstkorrel bedekt is met olie.

Voeg een pollepel warme bouillon bij de rijst. Telkens wanneer het vocht is opgenomen door de rijst, voeg je nog een soeplepel bouillon toe. Blijf goed roeren.

Roer de pompoenpuree, mascarpone, tijm en Parmezaanse kaas er door heen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Verhit olijfolie in een zware bodem koekenpan op een matig hoog vuur. Bak de coquilles aan beide zijden gaar en bruin.

Schep de risotto in zes kommen en leg daarboven op de coquilles. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017