Excite

Smullen van dit recept voor lekkere pizza

Een recept voor pizza is net zo veelzijdig als je het zelf maakt. Je kunt er immers alle kanten mee op. Maar voor je dat kunt doen, moet je natuurlijk wel weten hoe je een pizza maakt. Wij geven je hier een heerlijk pizza recept dat je zelf naar smaak aan kunt passen.

Recept voor een overheerlijke pizza

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 dl water
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • pizzasaus of blikje gepelde tomaten in saus
  • italiaanse kruiden
  • kaas
  • extra smaakmakers als paprika, champignons, uien en spekjes

Bereidingswijze pizzabodem

De pizzabodem kost het meeste tijd. Je begint hiervoor met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en giet hier het water en de olijfolie. Kneed, vanuit het midden, de bloem, olie en het water goed door elkaar tot je een mooie, elastische bol deeg hebt. Voeg tijdens het kneden de gist en het zout toe. Doe dit apart: het is belangrijk dat de gist en het zout niet met elkaar in aanraking komen. Leg een vochtige theedoek op het bakje met het deeg en laat het tenminste twee uur rijzen.

Bereidingswijze vulling

Terwijl het deeg aan het rijzen is, kun je vast aan de gang met de saus. Als je kant en klare saus hebt, hoef je je alleen maar te beperken tot het snijden van de vulling. Zelf saus maken kan ook: pak een blikje met gepelde tomaten in saus en maak hier met de blender een fijne saus van. Voeg een handje Italiaanse kruiden toe en verwarm de saus. Laat de saus even doorkoken, zodat de smaak van de kruiden goed naar voren komt.

De pizza beleggen en afbakken

Als de bol met deeg gerezen is, smeer je deze uit met een deegroller. Zorg voor een mooie, dunne plak. Bestrijk deze met de tomatensaus en breng vervolgens de vulling aan. Leg de pizza even in de oven en bak deze in een kwartier op 200 graden af. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017