Excite

Recept pittige pompoensoep

De eerste pompoenen van dit seizoen zijn alweer gesignaleerd, dus we zullen jullie deze maand trakteren op een aantal heerlijke recepten met pompoen. Pompoen is namelijk hartstikke gezond en voedzaam. Bovendien is de oranje knol de perfecte manier om de herfst in huis te halen. Te beginnen met deze pittige pompoensoep, die je lekker makkelijk in een handomdraai op tafel zet.

Ingrediënten

Voor vier borden van deze pittige pompoensoep heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • • een kleine oranje pompoen
  • • 3 tomaten
  • • teentje knoflook
  • • twee gedroogde rode pepertjes, verkruimeld
  • • theelepel venkel- of anijszaadjes
  • • olijfolie
  • • klein bekertje crème fraîche om te serveren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snijd de pompoen in vier tot zes stukken en hak de tomaten in kwarten. Doe ze samen in een braadslee en besprenkel met wat olijfolie en de venkel- of anijszaadjes. Ze de groenten nu ongeveer een kwartier in de oven roosteren. Zo komt er straks een heerlijke zoet-kruidige roostersmaak aan je soep.

Haal de groenten uit de oven en laat ze iets afkoelen. Ondertussen snijd je de knoflook in kleine stukjes. Haal nu de schil van de pompoen af en hak de groente samen met de tomaat in stukjes. Zet een soeppan op het vuur en bak de knoflook met de gedroogde pepertjes in een beetje olie tot ze lekker geuren. Pas op dat je de knoflook niet laat aanbranden. Doe dan de pompoen- en de tomaat stukken erbij en schenk water in de pan totdat alles net onder staat.

Breng de soep nu aan de kook en laat het geheel tien minuten pruttelen. Pureer de (een deel) van de soep als je dat lekker vindt, of laat hem lekker grof. Breng op smaak met wat meer chili, peper en zout als dat nodig is. Serveer de soep met een schep crème fraîche per serveerkom. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017