Excite

Recept: hoe kun je op een lekkere manier mosselen koken?

Mosselen bevatten veel vitaminen, mineralen en eiwitten. Hartstikke gezond dus! Maar hoe bereid je ze? Excite geeft je twee recepten om mosselen te koken.

Recept 1: mosselen in currysaus koken

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 eetlepels currypasta
  • 1 blikje kokosmelk (14 gram)
  • handvol gehakte peterselie
  • 2 eetlepels verse limoensap
  • geraspte schil van een limoen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1 klein pepertje, zaden verwijderd en fijngehakt

Bereidingswijze

Was de mosselen grondig. Gooi de extra zware en de geopende mosselen die niet dicht willen weg.

Smelt de boter in een grote pan op matig vuur en voeg hierbij de sjalotjes en knoflook. Fruit dit voor een minuutje. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en roer alles door.

Voeg vervolgens het limoensap, geraspte schil, pepertje en gember toe. Breng dit aan de kook op een matig vuur gedurende 10 minuten.

Voeg daarna de mosselen toe en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel zachtjes ongeveer 9 minuten koken of tot alle mosselen zijn geopend.

Schep de mosselen in twee of vier kommen. Vergeet niet om de eventuele gesloten mosselen weg te gooien. Giet de saus over de mosselen en bestrooi het geheel met verse koriander.

Serveer met verse brood en partjes limoen.

Recept 2: spaghetti met mosselen en ansjovis

Ingrediënten

  • spaghetti
  • 1 kilo mosselen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 ui in dunne plakjes
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde rode chilivlokken
  • 4 ansjovisfilets gewassen en gedroogd
  • 2 eetlepels gezouten kappertjes
  • 1 bosje Italiaanse peterselie blaadjes fijngehakt
  • 7 kopjes water
  • zout

Bereidingswijze

Breng zes kopjes water met zout in een grote pan aan de kook. Voeg de spaghetti toe en roer zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.

Fruit in een grote soeppan, de extra vergine olijfolie met de ui en knoflook. Voeg vervolgens de chilivlokken en de ansjovis toe. Voeg daarna de gezouten kappertjes, peterselie, een kopje water en mosselen toe. Schud de pot na een minuut en opnieuw na twee minuten.

Giet de pasta af in een vergiet en verdeel het tussen vier kommen. Schep de mosselen en giet de saus over de mosselen. Garneer met peterselie.

Zoals je ziet, kun je mosselen op diverse manieren bereiden. Je kunt ze ook bakken of grillen. Aarzel niet om te experimenteren en er je eigen draai aan te geven. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017