Excite

Een recept om fantasierijke koekjes te bakken

Dit is een recept om koekjes te bakken en later te versieren met glazuur. Met deze koekjes kun je alle kanten op. Omdat je een zogenaamde 'uitsteker' gebruikt, kun je voor elke gelegenheid wel een mooi koekje maken. De koekjes zijn ideaal voor verjaardagsfeestjes. Zet de koekjes nog zonder decoratie op tafel, en laat de kinderen ze zelf versieren. The sky is the limit.

Ingrediënten koekjes (ca. 50 stuks)

  • 325 gram donkere kandijsuiker (bruine suiker)
  • 175 gram boter
  • 6 gram bakpoeder (gezeefd)
  • halve kilo patisseriebloem
  • 10 gram kaneel of speculaaskruiden
  • 25 gram ei (ongeveer een half eitje)
  • 75 gram melk

Bereidingswijze

Meng de kandijsuiker en boter goed door in een kom. Wanneer dit goed vermengd is, voeg je de bloem met het gezeefde bakpoeder  en de kaneel bij het botersuikermengsel. Vermeng dit wederom goed. Voeg ten slotte de melk en het eitje toe en en kneed het verder door. Wanneer alles goed is gemixt, dek je het deeg af met plastic folie en bewaar je het in de koelkast voor 24 uur.

Bestrooi je werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot het een dikte heeft van ongeveer 5 mm. Gebruik nu een uitsteker in een vorm naar keuze en steek de koekjes voorzichtig uit. Leg de koekjes op een bakblik bekleed met bakpapier en bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin (ca. 10 min).

Ingrediënten voor het glazuur

  • een kop poedersuiker
  • water of vruchtensap

Bereidingswijze

Doe de poedersuiker in een kom en voeg druppelsgewijs het water of vruchtensap toe. Blijf goed roeren, want je kunt al snel teveel vocht hebben toegevoegd. Het moet een beetje als chocoladepasta zijn wat betreft structuur. Door het fruitsap, krijgt je glazuur een kleurtje. Je kunt natuurlijk ook gewoon voedingskleurstof gebruiken. Versier je koekjes zoals gewenst. Et voila!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017