Excite

Recept: hartige taart met kip en groenten

Een krokante korst met een vulling van lekkere groenten, kip, kaas en room is een goede oplossing voor elke hoofdmaaltijd dilemma! Een hartige taart is makkelijk te maken en valt bij iedereen in de smaak.

Recept voor hartige taart met kip en groenten

Ingrediënten voor het deeg

  • 250 gram bloem
  • 62 gram koude boter
  • 100 ml koud water
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei

Bereidingswijze taartbodem

  1. Zeef de bloem in een grote kom en doe er een mespunt zout bij.

  2. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg het in de kom toe. Kneed de bloem met de boter zorgvuldig met je vingertoppen.

  3. Kluts de ei en voeg het samen met het koude water toe. Meng alles door elkaar en leg het deeg op een bloem bestoven aanrecht, zodat je het beter uit kunt werken.

  4. Kneed het vervolgens goed tot een soepel deeg.

  5. Wikkel het in plasticfolie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten. In de tussentijd kun je de vulling voor de hartige taart maken.

  6. Zodra het deeg genoeg gerust heeft, rol je het uit op een bebloemde aanrecht tot een lap van halve centimeter dikte.

  7. Bestrijk een taartvorm met boter en bekleed de vorm met het uitgerolde korstdeeg.

  8. Boetseer het tegen de randen aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet teveel in de oven zal rijzen.

Ingrediënten voor de taartvulling

  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • ½ groene paprika, in blokjes
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 75 ml melk
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze taartvulling

  1. Bak de blokjes kip enkele minuten goudbruin in olijfolie.

  2. Voeg vervolgens de uien, champignons, courgette en paprika en fruit dit mee met de kip. Verwarm het geheel gedurende enkele minuten.

  3. Breng de vulling op smaak met zout en peper.

  4. Vermeng daarna drie losgeklopte eieren met de kaas en room. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de vulling over de hartige taartbodem en schenk het kaasmengsel hierover uit.

  6. Zet de ovenschaal op een rooster in een voorverwarmde oven van 200°C.

  7. Bak de hartige taart gaar en goudkleurig in 40 à 45 minuten.

  8. Serveer de hartige taart met een frisse salade naar keuze.

Eet smakelijk!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017