Excite

Recept voor coquilles: een lekker voorgerecht met coquilles

Coquilles hebben een milde smaak en zijn op hun best van september tot maart. Maar weet je niet hoe je ze moet bereiden, en ben je op zoek naar een lekker recept voor coquilles? Probeer de onderstaande voorgerecht(en)!

Recept 1: Coquille spiesjes

Ingrediënten

  • 1 bakje verse coquilles
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje paprikapoeder
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Meng de olijfolie, paprikapoeder, zout en peper in een kommetje. Voeg vervolgens de coquilles toe en schep alles om.

Steek aan elk satéstokje een coquille. Bestrijk de coquilles nog eventueel lichtjes met wat olijfolie.

Rooster ze aan beide zijden in een grillpan op matig tot hoog vuur egaal bruin en gaar.

Serveer de coquille spiesjes op een langwerpig bord met eventueel een sausje.

Soep van spinazie en coquilles

Ingrediënten

  • 1 bakje verse coquilles
  • 2 eetlepels boter
  • 2 rode paprika's in reepjes
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 50 gram spinazie blaadjes gewassen
  • 1/4 kopje slagroom
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Smelt de boter in een zware pan op matig vuur. Voeg de ui en paprika toe en fruit het geheel enkele minuten aan. Voeg vervolgens de bouillon, spinazie en room toe.

Bedek de pan en laat het circa vier minuten sudderen tot de spinazie zacht is. Voeg dan de coquilles toe en laat het geheel doorkoken.

Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg tenslotte de gehakte basilicum er ook bij. Schep de soep in kommen en serveer direct.

Zoals je ziet, zijn coquilles op diverse manieren te bereiden. Probeer ze ook eens te gratineren in de oven of heerlijk te stomen. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017