Excite

Altijd succes met dit recept voor cake bakken

Wie zoekt naar een recept voor cake bakken, komt heel veel verschillende recepten tegen. Het lijkt wel of iedereen een eigen manier heeft om deze klassieker te maken. Toch zijn lang niet alle cakes even lekker en juist omdat het een relatief eenvoudige lekkernij is, lukt het dan niet altijd goed om echt op te vallen. Met dit recept lukt dat wél; wie deze cake eenmaal geprobeerd heeft, wil niet snel meer wat anders.

Recept voor cake

Een cake kun je op allerlei manieren maken. Dit is een basisrecept voor cake bakken. Als je dit recept eenmaal goed onder de knie hebt, kun je extra dingen toevoegen, zoals chocolade, krenten, kokos of andere lekkernijen. Voor het basisrecept heb je het volgende nodig.

Ingrediënten

  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 250 gram boter (roomboter is vetter, maar wel heel lekker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een beetje zout
  • 250 gram suiker

Bereidingswijze

Begin met het invetten van de vorm, dan kun je de cake straks direct in de oven zetten. Verwarm ook de oven vast voor op 160 graden. Pak vervolgens een grote mengkom. Verwarm de boter een klein beetje en snijd het blok in kleine vierkantjes.

Voeg de suiker toe en mix beide ingrediënten tot je een glad deeg hebt. Voeg vervolgens de vanillesuiker en de zout toe. Als het deeg weer mooi glad is, voeg je de eieren toe. Roer weer net zo lang tot het deeg glad is en voeg dan de bloem toe. Om te voorkomen dat je veel klonten krijgt, kun je de bloem het beste zeven boven de mengkom.

Roer weer stevig tot een gladde massa ontstaat. Giet die massa in de cakevorm en zet de vorm in de oven. Na ongeveer een uur is je cake klaar.

Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021