Excite

Eters op bezoek? Zo kun je een spinazie quiche maken

Krijg je dankbare eters op bezoek? Door deze quiche met spinazie te maken voed je vele monden met weinig werk. Het is een kwestie van boodschappen doen, de vulling maken en de quiche de oven inschuiven. Zo kun je meteen weer terug naar je gasten, zonder heel lang in de keuken te staan. Je kunt van tevoren de quiche maken en opwarmen wanneer je hem nodig hebt.

Quiche met spinazie van Jamie Oliver

Deze hartige taart of quiche met spinazie zet je in een handomdraai in elkaar. Dit recept is een versimpeld recept van een quiche met spinazie van Jamie Oliver voor vier personen. Om de quiche te maken heb je de volgende ingrediënten nodig.

Ingrediënten

  • 100 gram pijnboompitten
  • 5 eieren
  • 300 gram fetakaas of saladekaas
  • 50 gram geraspte Goudse kaas
  • 400 gram spinazie
  • pakje filodeeg
  • citroensap
  • gedroogde oregano
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitjes. Zet een ovenvaste pan of braadslee op het vuur. Laat de spinazie steeds in kleine beetje slinken in een beetje olijfolie.
  2. Breek de eieren in een aparte mengschaal. Verkruimel de kaas er in en voeg ook de Goudse kaas toe. Breng op smaak met oregano, citroensap en olijfolie. Voeg ook de geroosterde pijnboompitjes toe.
  3. Vet een vel bakpapier in met olijfolie. Leg het filodeeg laagje voor laag je op het bakpapier, waarbij je iedere laag met olie, cayennepeper, zout en peper op smaak brengt. In totaal heb je 3 lagen nodig.
  4. Doe de gare spinazie bij het eimengsel en roer goed door. Leg het bakpapier met het deeg voorzichtig in de pan en druk goed aan. Schenk dan het ei-mengsel er in en verspreid de vulling goed. Vouw dan de overhangende randjes terug.
  5. Verwarm de bodem een paar minuten op het gasfornuis en bak dan de quiche af in zo'n twintig minuten in de oven.

Quiche als maaltijd

Om een maaltijd van de quiche te maken, serveer je de spinazie quiche met een salade van frisse blaadjes. Je kunt verse spinazie gebruiken als slabad, vul deze eventueel aan met botersla en breng op smaak met citroensap en een scheutje olijfolie. Voor een extra bite strooi je ook hier wat geroosterde pijnboompitjes overheen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017