Excite

Pure chocolade goed voor gezichtsvermogen

Pure chocolade is niet alleen erg lekker, maar blijkt ook nog een positieve invloed te hebben op je gezondheid. Pure chocolade bevat namelijk veel flavonoïden en die zijn erg goed voor je gezichtsvermogen, zo schrijven wetenschappers.

Onderzoekers stuitten op de heilzame werking van pure chocolade door dertig jonge mensen in twee groepen in te verdelen en hen vervolgens pure en witte chocolade voor te schotelen. De pure chocolade bevatte 720 milligram flavonoïden en de witte chocolade bevatte nagenoeg niets van dit stofje.

Twee uur later ondergingen de proefpersonen allerlei testen om hun gezichtsvermogen te meten. Wetenschappers controleerden hoe gevoelig de ogen waren voor bewegingen en contrast. Ook werd het cognitief vermogen getest.

Een week later werd het experiment herhaald, al werd het menu omgedraaid. Mensen die de vorige keer witte chocoladen kregen, aten dit keer pure chocolade en vice versa. Beide experimenten leverden dezelfde resultaten op.

De mensen die witte chocolade hadden gegeten, presteerden niet significant beter. Maar de proefpersonen die pure chocolade hadden gesnoept, presteerden zowel visueel als cognitief beter. Waarschijnlijk komt dit door de werking van de flavonoïden die de bloedstroom naar de ogen en het brein versterken. Hierdoor gaan deze lichaamsdelen beter functioneren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021