Excite

De lekkerste pompoensoep

Vanaf september is het weer zo ver. Het pompoenen seizoen is weer begonnen. De oranje en groene pompoenen van Nederlandse bodem liggen weer in de winkels. Een van de populairste recepten met pompoen is soep. Pompoensoep is namelijk makkelijk te maken. Bovendien is het een voedzame maaltijd, die perfect past bij het seizoen.

Pompoensoep maken

Voor een snelle pompoensoep voor vier personen heb je het volgende nodig.

Ingrediënten

  • Een pompoen: geschild en in stukjes
  • Een gesnipperde ui
  • 8 dl groentebouillon
  • Groenten naar keuze, zoals een prei in ringen, of een paprika
  • 4 eetlepels volle yoghurt of zure room
  • Eventueel smaakmakers zoals anijszaadjes of kerriepoeder

Bereidingswijze

Snipper de ui en bak glazig in een soeppan. Breng eventueel op smaak met kerriepoeder of anijszaadjes. Voeg de bouillon en de pompoen toe en kook de pompoen gaar in ongeveer twintig minuten. Pureer dan eventueel de soep of maak met een pureestamper de stukjes pompoen iets kleiner. Voeg eventueel nog groenten toe en laat de soep nog een paar minuten koken. Serveer met een eetlepel room per persoon.

Heerlijke pompoensoep gerechten

Er zijn veel variaties op dit recept mogelijk. Denk aan een Thaise pompoensoep, waarbij je een schepje currypasta toevoegt en de zure room vervangt door kokosmelk. Of maak een pompoensoep met koriander of gember voor een frisse smaak. Voor een mediterraanse versie maak je pompoensoep met tomaten. Wanneer je deze eerst met de pompoen in de oven gaar grilt, krijg je een heerlijke barbecue smaak aan je soep. Voor een vegetarisch voorgerecht laat je de room achterwege. Voor een volledige maaltijd serveer je de soepen met een stokbroodje.

Pompoensoep serveren

Een leuke manier om een soep van pompoen te serveren, is door een uitgeholde pompoen te gebruiken als serveerkom. Haal hiervoor het topje van de pompoen af en schraap de binnenkant van de pompoen leeg met een lepel. Pas daarbij op dat je niet door de schil heengaat. Als je het niet aandurft om hete pompoensoep te serveren in de uitgeholde pompoen, kun je er ook een saladeschaal van maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021