Excite

Het lekkerste pompoensoep recept

Wanneer het pompoenseizoen weer begint, staat bij veel mensen meteen een pan pompoensoep op tafel. Pompoensoep is namelijk makkelijk om te maken, gezond en erg voedzaam. Op een basis pompoensoep recept zijn vele variaties mogelijk. Van een pompoensoep met tomaat tot een Indisch geïnspireerde pompoensoep met koriander en een schep yoghurt.

Pompoensoep recept Jamie Oliver

De bekende televisiechef Jamie Oliver is een groot liefhebber van pompoenen. Hij heeft een basis pompoensoep recept, waarop veel variaties gemaakt kunnen worden. Hij gebruikt hiervoor een basis van fijngesneden bleekselderij, wortel, knoflook en ui.

Roerbak de groenten ongeveer tien minuten met een takje rozemarijn en een fijngesneden Spaanse peper. Voeg dan twee liter goede kippenbouillon toe en zo'n twee kilo in stukken gesneden, schoongemaakte pompoen. Laat de soep een halfuur koken. Pureer de soep naar wens en breng op smaak met peper en zout.

Je kunt variëren met de soep door bijvoorbeeld een handje pasta of granen toe te voegen. Ook andere groenten, zoals courgette, passen goed bij deze soep.

Pittige pompoensoep met tomaat

Een leuke variatie op een standaard pompoensoep is dit recept voor een pittige pompoensoep met tomaat.

Rooster hiervoor een pompoen, een rode paprika en twee tomaten in stukken in de oven, op smaak gebracht met venkelzaad, peper en zout. Laat afkoelen en snij in gelijke stukken. Fruit een uitje en een teentje knoflook aan en doe de in stukken gesneden groenten erbij. Giet net zoveel kippenbouillon bij de groenten tot ze net onder staan.

Verkruimel wat gedroogde chili pepertjes door de soep en pureer. Schep eventueel een lepel crème fraîche door de soep.

Groentesoep met pompoen

Heb je een restje pompoen over na een pompoensoep? Met een recept voor groentesoep kun je pompoen opmaken. Gebruik pompoen in combinatie met groenten als broccoli, spinazie en paprika. Rooster de groenten en snijd ze in stukjes. Kook de groenten kort in een groentebouillon en breng op smaak met kerriepoeder. Maak de soep af met koriander, zout en peper.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021