Excite

Lekker smullen van dit gezonde pizza recept

Een lekkere pizza gaat er altijd in. Helaas zijn pizza's uit de supermarkt niet altijd even gezond. Regelmatig naar de pizzeria kan weer erg duur worden, dus dat is ook niet altijd een optie. Dan kun je beter zelf een pizza bakken. Met dit pizza recept sla je twee vliegen in één klap: het resultaat is nog gezond ook.

Recept voor een gezonde pizza

Dit pizza recept bestaat uit twee delen: het maken van de bodem en het maken van de vulling.

Ingrediënten

  • kopje water (lauwwarm)
  • olijfolie
  • zout
  • kopje volkorenmeel (ongeveer evenveel als het water)
  • gezeefde tomaten op saus
  • italiaanse kruiden
  • vulling naar keuze (salami, kaas, champignons, mozzarella, ham, ui, olijven, enzovoorts)

Bereidingswijze pizzabodem

De basis van een pizza is de bodem. Die maak je door het volkorenmeel, een beetje water, wat zout en een eetlepel olijfolie met elkaar te mengen. Voeg ook een beetje gist toe, maar zorg er voor dat het zout en de gist niet rechtstreeks met elkaar in contact komen. Laat het deeg een uur staan en rol het daarna met de deegroller uit tot een mooie bodem, het liefst een beetje rond.

Bereidingswijze saus

Bovenop de bodem komt een lekkere tomatensaus. Die maak je door de gezeefde tomaten te pureren en hier wat basilicum door te roeren. Ook andere Italiaanse kruiden kun je toevoegen. Proef regelmatig even of de saus op smaak is.

Beleg je pizza

Nu de basis klaar is, is het tijd voor het lekkere deel: beleggen! Doe er zoveel op als je wilt. Vergeet niet eerst de tomatensaus aan te brengen. Denk wel na wat je op je pizza doet: veel vlees is minder gezond dan bijvoorbeeld champignons, olijven, uitjes en tonijn. Even een klein half uurtje afbakken op 230 graden en je kunt aan tafel!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021