Excite

Pepernoten mateloos populair

Wij wisten het natuurlijk al, maar nu is ook de middenstand overtuigd. Zwarte Piet mag dan ter discussie staan, pepernoten zijn nog steeds mateloos populair. De speculaasjes zijn in de winterperiode zelfs de meest gegeten koekjes in Nederland, zo meldt onderzoeksbureau Nielsen. Zij brachten de omzet in kaart van verschillende bakkers van pepernoten. De totale omzet van pepernoten bedraagt de laatste 14 weken van het jaar 20,3 miljoen euro. Een stijgend aandeel daarin hebben de luxe pepernoten, met onder meer yoghurt-, stroop-, truffel- en cappuccinosmaak.

Pepernoten in de supermarkt

Ieder jaar wordt er weer een discussie gevoerd over de ‘invoering’ van de eerste pepernoten in de supermarkt. Te vroeg, vinden veel mensen, als de pepernoten in september alweer worden gesignaleerd. Volgens de supermarkten is er niks raars aan, want ook als Sinterklaas nog heel ver weg is, eten wij graag een pepernootje. In de periode tot begin oktober werden dit jaar zelfs 15 procent meer pepernoten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Zelf pepernoten maken

Nog leuker dan pepernoten kopen is natuurlijk zelf pepernoten maken. Dat kan met deze handige instructievideo, waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe je alleen of met de kinderen pepernoten kunt bakken. Wil je op de avontuurlijke tour? Probeer dan deze heerlijke pepernoten voor volwassenen. Met een beetje likeur in het deeg, of amandelen voor een echt winterse smaak. Je proeft meteen dat het heerlijk avondje niet lang meer op zich laat wachten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021