Excite

De lekkerste pastasalade vind je hier

Hoewel een normale salade vaak een bijgerecht van het diner is, kun je met een pastasalade meteen een volledige maaltijd op tafel zetten. Bovendien doet een pastasalade dienst als een voedzame lunch die je gemakkelijk meeneemt naar je werk. In dit artikel vind je de lekkerste pastasalade combinaties met verschillende groente, kaas en vlees.

Makkelijke Italiaanse maaltijd

Pastasalade is een makkelijke maaltijd. In principe kun je met pasta, overgebleven groente en kruiden uit je groentela en een simpele vinaigrette of dressing al een koude pastasalade in elkaar draaien. Het lekkerste zijn salades geïnspireerd op de Italiaanse keuken, omdat je daar de lekkerste smaakcombinaties met pasta vindt.

Italiaanse groente in de pastasalade

Typische groenten om je Italiaanse maaltijd te maken zijn tomaten, olijven, rucola, geroosterde courgettes, groene asperges en spinazieblaadjes. Begin je pastasalade met gekookte pasta die je hebt afgekoeld, eventueel onder de koude kraan. Maak dan een combinatie van groenten die jij lekker vindt en zorg dat zowel je pasta als je groenten 'hapklaar' zijn. Hierdoor kun je makkelijker eten. Voor een extra bite voeg je kleine bolletjes mozzarella, of schilfers Parmezaanse kaas toe. Een Grieks accent verkrijg je met blokjes feta door de pastasalade.

Pastasalade met kip

Voor een stevige pastasalade kan het een goed idee zijn om kip toe te voegen. Je kunt hiervoor gerookte kip uit de supermarkt gebruiken, maar je kunt ook zelf een kipfilet pocheren.

Pastasalade dressing

Een lichte dressing voor pastasalade kun je maken met olijfolie, honing een beetje mosterd, peper en zout. Voor een romige dressing kun je pastasalade aanmaken met een beetje zure room of crème fraîche. Als je van makkelijk houdt schept je een flinke lepel pesto door je pastasalade.

Soorten pasta's

Omdat pastasalade een lichte en makkelijke maaltijd moet zijn, is het handig als je de onderdelen op een klein formaat houdt. Ga daarom voor kleine pastasoorten zoals orecchiette of penne. Bedenk dat pasta met veel reliëf, zoals fusilli, veel dressing vasthoudt en minder geschikt is voor een pastasalade met zachte kaas of romige dressing.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021