Excite

Zomers lekker: pastasalade met tonijn

Met het warme weer heb je misschien minder trek in eten, of in ieder geval geen trek in voedsel dat zwaar op de maag ligt. Een lichte maaltijd past beter. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pastasalade met tonijn? Zomers lekker en heel gemakkelijk zelf te bereiden. Hoe? Dat lees je hier.

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti
  • 250 gram cherrytomaten
  • 300 gram broccoli
  • 250 gram tonijn in stukjes
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe aan het water. Kook hierin de spaghetti in ongeveer 10 minuten al dente gaar. Wanneer je meergranenpasta gebruikt, voeg dan een of twee extra minuten aan de kooktijd toe.

Maak ondertussen de broccoli schoon en snijd de groente in roosjes. De steeltjes kun je in plakjes snijden. Laat de broccoli meekoken met de pasta zo'n 4 minuten voor het einde van de kooktijd van de spaghetti. Giet daarna de pasta en de broccoli af in een vergiet onder koud, stromend water.

Was de cherrytomaatjes schoon en snijd ze in stukjes. Halveer ook de zwarte olijven. Giet de tonijnstukjes in blik af en met de vis met de mayonaise en het citroensap. Ten slotte, voeg je alle ingrediënten samen in een grote saladeschaal. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Voeg nog een beetje olijfolie toe aan het geheel en je bent klaar.

Serveertips

Serveer deze zomerse pastasalade met tonijn samen met een lekker stokbrood met kruidenboter en een goed glas witte wijn.

Pastasalade met tonijn variaties

Deze pastasalade met tonijn is op zichzelf al heel smakelijk, maar er zijn meerdere variaties mogelijk. Zo kun je een blikje maïs toevoegen, een in stukjes gesneden rode paprika of een paar radijsjes in plakjes gesneden. Natuurlijk zijn er nog meer variaties mogelijk. Wat je zelf ook maar lekker vindt, kun je toevoegen. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021