Excite

Paranoot of amandel melk maken

Wil jij iets gezonds toevoegen aan je dieet? Dan is een aftreksel van noten zoals paranoot of amandel melk een perfect drankje. Het bevat alle gezonde eigenschappen van een handje noten en heeft veel minder calorieën dan gewone melk. Daarnaast is notenmelk vrij van dierlijke vetten die je darmen kunnen irriteren. Het is niet voor niets dat veel modellen zo gek zijn op notenmelk.

Notenmelk van Valentina Zelyaeva

Het Russische model Valentina Zelyaeva is één van die mensen die zweert bij notenmelk. Ze is het meest bekend als gezicht van Ralph Lauren. In een video laat ze zien hoe gemakkelijk haar recept van notenmelk met paranoten is. Hoewel we eerder een fijn recept van amandel melk plaatsten, heeft Valentina’s recept het voordeel dat het een stuk sneller te maken is.

Ingrediënten paranoot of amandel melk

Voor Valentina’s notenmelk heb je nodig:

  • 2 kopjes paranoten of amandelen
  • 2 dadels
  • 4 kopjes water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • mespuntje zout

Bereidingswijze notenmelk

Doe alle ingrediënten in een blender. Als je niet veganistisch bent, kun je de dadels vervangen door een beetje honing als zoetstof. Blend de paranoot of amandel melk tot een papje en giet het af door een speciaal notenmelkzakje, of gebruik een kaasdoek. Je kunt de notenmelk gebruiken in je koffie, bij de cornflakes of in de havermout, of als basis voor een smoothie. Uiteraard is de paranoot of amandel melk ook heerlijk om gewoon op te drinken.

Video

Bekijk hier een video van Valentina Zelyaeva met een instructie van haar notenmelk, zoals geplaatst op het blog van het Nederlandse model Lonneke Engel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021