Excite

Zelf pannenkoeken bakken

Pannenkoeken zijn van oudsher geliefd bij iedereen. Al vroeg worden jonge kinderen volgestopt met pannenkoeken en ook op oudere leeftijd roept het gerecht nog mooie herinneringen op aan een fijne jeugd. Daarom is het goed om te weten hoe je zelf pannenkoeken kunt bakken. Weg met het kant en klare deeg.

Pannenkoekenbeslag maken

Wat zit er nou precies in pannenkoekenbeslag? Wel liefst drie ingrediënten die je vaak ook nog wel in huis hebt, namelijk melk, eieren en bloem. Voor een goed beslag moet je zorgen dat je eerst de melk en de eieren tot een glad mengsel klopt, voordat je de bloem er aan toevoegt. Voeg de bloem er in kleine beetjes aan toe, zodat je voorkomt dat het gaat klonteren. Hoe gladder het beslag, hoe egaler de pannenkoeken en hoe beter ze zijn om te draaien tijdens het bakken. Voor het maken van pannenkoekenbeslag kun je het beste een elektrische mixer gebruiken, omdat hiermee het kloptempo constant is.

Pannenkoeken bakken

Wanneer je het beslag eenmaal op orde hebt, kun je beginnen met bakken. Vaak mislukt de eerste pannenkoek, maar dit is helemaal niet erg. Bij de tweede zal het altijd beter gaan. Zorg ervoor dat je de pan goed verhit, voordat je er olie in doet. Verhit de olie ook nog eens extra goed, zodat het beslag niet blijft plakken. Een extra hete pan zorgt ervoor dat de pannenkoek sneller gaart en niet aanbrandt en blijft plakken. Je kunt pannenkoeken bakken op middel tot hoog vuur voor een lekker resultaat en een mooie kleur.

Ham, kaas of jam op je pannenkoek?

Voor een gevarieerde smaaksensatie kun je pannenkoeken bakken met ham, kaas of jam. Ook pannenkoeken met spek zijn erg lekker en zorgen ervoor dat je net iets gevulder raakt. Wil je dat de kaas of spek echt in het beslag gaat zitten, doe deze dan eerst in de pan en voeg vervolgens het beslag toe. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020