Excite

Oud Sluis sluit de deuren

Oud Sluis sluit de deuren

Het driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis sluit eind 2013 de deuren. Chefkok Sergio Herman heeft altijd aangegeven op het hoogtepunt te willen stoppen. Volgens hem is nu dat moment aangebroken. “Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt. Daarom is het tijd om dit hoofdstuk af te sluiten.”

Driesterrenrestaurant Nederland

Op 22 december zal het wereldberoemde restaurant voorgoed de deuren sluiten. Nederland heeft dan nog maar één driesterrenrestaurant, namelijk de Librije in Zwolle. Volgens Sergio Herman heeft Oud Sluis de top van wat betreft gastronomisch niveau bereikt. “Ik zit bij Oud Sluis letterlijk en figuurlijk aan mijn plafond. Ik ben jaren bezig geweest om smaken uit te puren, gerechten te perfectioneren. Ik voel dat ik nu op mijn piek zit. Een hoger niveau dan dit kan ik met Oud Sluis niet bereiken.”

Restaurants Sergio Herman

Van stoppen met koken is voor de chefkok geen sprake. Sergio Herman heeft nog een restaurant, Pure C in Cadzand-Bad. En daar komt begin volgend jaar nog een ander restaurant bij, La Chapelle in Antwerpen. Het grootste deel van het personeel van Oud Sluis blijft werken voor Herman in de twee restaurants. Sergio Herman zal zelf ook in de keukens meewerken, maar wil vooral een aansturende rol hebben. “Syrco Bakker blijft chef-kok van Pure C en Nick Bril wordt chef-kok van La Chapelle. Daar verandert niets aan.” Behalve zijn twee restaurants zegt Sergio Herman ook meer energie te willen steken in zijn culinaire uitgeverij ‘Minestrone’.

Eten bij Oud Sluis

Wie altijd nog een keer wil eten bij Oud Sluis heeft pech. Het restaurant is tot het einde van het jaar bijna vol. Wel is er een wachtlijst geopend. Zodra er annuleringen zijn zullen de langst wachtenden alsnog de mogelijkheid krijgen een tafel bij Oud Sluis te reserveren.

Ron Blaauw

Sergio Herman is niet de eerste chef-kok die stof doet opwaaien in het culinaire landschap van Nederland. Eerder dit jaar besloot meesterkok Ron Blaauw zijn tweesterrenzaak Ron Blaauw te sluiten. Hij opende enkele weken later al een nieuw restaurant in Amsterdam-Zuid. Hij gebruikt daar goedkopere ingrediënten en presenteert zijn gerechten op een simpeler wijze dan in zijn vorige restaurant.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021