Excite

Hoe kom je aan originele recepten?

Originele recepten

Wat is nou eigenlijk een origineel recept? Alles is toch al een keer gedaan? En wanneer je het uit een kookboek haalt, is het eigenlijk al helemaal niet origineel meer. Toch zijn er veel manieren om van een bestaand recept iets origineels te maken!

Maak een recept origineler

Er is niets origineels aan macaroni bolognese, hachee van rundvlees of bloemkool met een kaassaus. Bekijk je kookboeken eens en zie zelf hoe simpel de meeste gerechten zijn. Toch kun je ook een recept origineler maken. Gebruik bijvoorbeeld andere kruiden, ingrediënten of combineer dingen die niet vanzelfsprekend zijn. Combineer bijvoorbeeld de Italiaanse en Turkse keuken en maak een pastagerecht met yoghurt of Turkse kruiden. Of maak geen hachee van rundvlees, maar van kalkoen. En je kunt natuurlijk in plaats van een kaassaus een tomatensaus gebruiken voor bij de bloemkool.

Wees creatief

Het is vooral heel belangrijk om creatief te zijn. Weet je dat je bepaalde dingen lekker vindt? Probeer dan eens iets compleet anders of combineer dingen die je graag eet. Zonder uit te proberen kom je nooit op een creatief gerecht uit. Ook bij toetjes kun je lekker creatief zijn. Maak er iets moois van en geniet vooral van wat je allemaal maakt.

Niet bang om te falen

Wanneer je probeert om een origineel gerecht te maken, is de kans altijd aanwezig dat het niet helemaal goed gaat en dat de dingen die je maakt nergens naar smaken. Wees hier niet bang voor; al doende leert men. En zo weet je tenminste ook dat deze combinatie niet goed werkt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020