Excite

Nigella Lawson chocoladetaart met olijfolie

Vrijdag was het zo ver, de koningin van ‘food porn’ was te gast bij College Tour. Nigella Lawson is al jaren ontzettend populair door haar no nonsense kookkunsten, in combinatie met haar zwoele presentatie. De inmiddels 53-jarige keukenprinses vertelde bij de College Tour openhartig over onder meer haar relatie met eten, haar familie en het succes van haar carrière. Ze liet ook drie studenten een van haar favorieten recepten maken. De Nigella Lawson chocoladetaart op basis van olijfolie: lactosevrij en glutenvrij.

Chocoladetaart: lactosevrij en glutenvrij

Voor de Nigella Lawson chocoladetaart die zowel lactosevrij als glutenvrij is heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 50 gram goede kwaliteit cacaopoeder (gezeefd)
  • 125 ml kokend water
  • 2 theelepels vanille extract
  • 150 gram gemalen amandelen (of 125 gram ‘normale’ bloem)
  • halve theelepel baksoda
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 150 ml normale olijfolie
  • mespuntje zout

Bereidingswijze chocoladetaart met olijfolie

Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm in van 23 cm doorsnee in; gebruik olijfolie. Om de taart gemakkelijk uit de vorm te krijgen beleg je de bodem van de vorm met bakpapier. Je bent nu klaar om met het bakken te beginnen.

  1. Doe de cacao in een kom en voeg beetje bij beetje het kokend water toe terwijl je roert. Als er een glad chocolademengsel is ontstaan voeg je de vanille toe. Zet de kom dan even apart om af te koelen.
  2. Meng in een andere kom de gemalen amandelen (of meel), de baksoda en het mespuntje zout.
  3. Mix dan de suiker, olijfolie en de eieren tot een romig mengsel. Dit gaat het snelst met een elektrische mixer, maar met de hand kan het natuurlijk ook.
  4. Mix op een lage snelheid het chocolademengsel door het suikerdeeg en ga dan verder met de gemalen amandelen totdat alle ingrediënten vermengd zijn.
  5. Giet het deeg in de springvorm en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Een satéprikker zou schoon uit de taart moeten komen. Laat de chocoladetaart 10 minuten afkoelen en bestrooi eventueel met wat poedersuiker om oneffenheden weg te werken. Serveer met ijs of chocoladesaus.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017