Excite

Nieuw superfood? Pruimen zijn erg gezond

Hebben we een nieuw superfood ontdekt? Pruimen zijn namelijk erg gezond. De steenvrucht kan bovendien goed gekweekt worden op Nederlandse bodem én het seizoen is net van start gegaan. Alle reden dus om lekker pruimen te eten. Vers of gedroogd als tussendoortje, of verwerkt in een huisgemaakte jam.

Pruimen zijn gezond

Pruimen zijn enorm gezond. De steenvruchten hebben zoveel goede eigenschappen, dat we de gewone vrucht een echte superfood kunnen noemen. Ze bevatten weinig calorieën en fruitsuiker, maar zijn toch lekker zoet. Daarnaast zorgen pruimen ervoor dat je meer ijzer kunt opnemen uit je andere voedsel. Pruimen hebben ook een prettig cosmetisch effect, bepaalde stoffen in pruimen zorgen ervoor dat ontstekingen en oneffenheden in je huid worden tegengegaan. Vooral rode pruimen zijn erg goed voor een stralende huid.

Pruimen en antioxidaten

Pruimen hebben een grote hoeveelheid vitamine C en antioxidanten. Beiden zorgen voor een natuurlijke bescherming tegen ziekte, zoals een verkoudheid of griepje. Gedroogde pruimen zijn wat dat betreft nog gezonder: ze bevatten meer antioxidanten dan iedere andere fruitsoort. Meer dan twee keer zoveel dan vitaminebommen als bosbessen, aardbeien en frambozen. Gedroogde pruimen bevatten overigens wel meer suiker dan verse pruimen.

Pruimen hebben laxerende werking

Pruimen staan erom bekend dat ze de darmen prikkelen. De vruchten helpen tegen obstipatie en constipatie. Helaas hebben pruimen daardoor een laxerende werking. Eet daarom niet meer dan drie pruimen per dag, zo voorkom je darmklachten zoals winderigheid en diarree. Het effect op de darmen is bij gedroogde pruimen minder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021