Excite

Nieuw restaurant topchef Ron Blaauw

Twee Michelinsterren en dan het hele roer omgooien. Topchef Ron Blauw doet het met zijn nieuwe restaurant ‘Ron Gastrobar’aan de Sophialaan in de hoofdstad. De Amsterdamse chefkok levert vrijwillig twee sterren in om met een simpel en betaalbaar concept verder te gaan.

Drempel verlagen

Volgens Blaauw is het tijd voor een revolutie aan de top van dinerend Nederland. “Ik kap met de poeha,” zegt de chefkok. “Als sterrenzaken kijken we veel te veel naar elkaar, en te weinig naar wat de gast tegenwoordig wil. Ik wil af van het idee dat eten op topniveau samenvalt met zes amuses, vier soorten brood en zeven gangen. Het is gewoon niet meer van deze tijd. Ik wil de drempel verlagen en terug naar de basis. Maar alles natuurlijk wel van topkwaliteit”.

Michelinsterren

Een nieuw restaurant voor Ron Blaauw betekent de Michelingids inlichten dat de Michelinsterren voorlopig kunnen uitblijven. Dat doet de chefkok wel even pijn: “De opluchting is groot, maar emotioneel is het ook zwaar. Een Michelinster is toch waar je als jonge kok al van droomde,” vertelt Blaauw. Hij ziet graag een andere toekomst voor de restaurantgids. “Michelin moet wakker worden als ze niet willen verworden tot een stoffige gids die alleen bij zestigers achterin de auto ligt. Er zijn steeds meer jonge mensen die veel van eten weten, en zij eten veel liever op laagdrempelige, hoogkwalitatieve plekken.”

Gerechten van 15 euro

De nieuwe kaart bestaat uit 25 gerechten van 15 euro per stuk, die de gast geheel naar eigen keuze kan bestellen. Reserveren kan tot 19.30 en daarna is er een vrije inloop voor zowel dinergasten, als mensen die alleen een glas wijn komen drinken. Donderdag 4 april zal het vernieuwde restaurant inclusief groot terras vanaf 17 uur weer open zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021