Excite

Nagerecht recepten: toetjes en desserts om van te smullen

Als je iets te vieren hebt, wil je toch wat lekkers op tafel toveren. Denk aan verleidelijke desserts, romige toetjes en frisse nagerechten. Weet je niet precies wat je wilt serveren? Met de recepten uit dit artikel wordt het kiezen wel heel makkelijk. Hieronder volgen een aantal heerlijke nagerecht recepten.

Recept voor appeltaart

Ingrediënten voor het deeg

  • 100 gram suiker
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 300 gram bloem
  • 1 ei

Ingrediënten voor de vulling

  • 6 appels
  • 50 gram suiker
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram rozijnen

Bereidingswijze

Meng suiker, boter, bloem en ei in een kom en maak hier een samenhangend deeg van. Laat het deeg in plasticfolie een kwartier rusten in de koelkast. Schil en snijd in de tussentijd de appels in blokjes. Meng dit met de suiker, rozijnen en kaneel. Rol ¾ van het deeg uit op een bloem bestoven werkvlak tot een lap. Bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24 cm). Vul de met deeg beklede vorm met de appelvulling. Rol daarna de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Bedek de appeltaartvulling kruislings met de deegreepjes en druk ze vast aan de randen. Bestrijk vervolgens het oppervlak met een losgeklopte eidooier. Bak de appeltaart 65 à 75 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C gaar en goudbruin. Serveer met warme vanillesaus en een bolletje slagroomijs.

Recept voor alcoholvrije aardbei-tiramisu

Ingrediënten

  • 1 pak lange vingers
  • 1 bakje mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 4 à 5 el poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 bakje aardbeien

Bereidingswijze

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Voeg de mascarpone en poedersuiker toe en meng dit goed door elkaar. Was de aardbeien en snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes en meng ze door de room. Dompel de lange vingers vluchtig in melk en leg ze in een ovenschaal. Bedek de laag lange vingers met de helft van de slagroommix en strijk het glad. Leg weer hierop een laag in melk gedompelde lange vingers gevolgd door de rest van de room. Garneer met schijfjes aardbei. Zet de aardbei-tiramisu minimaal drie uur in de koelkast.

Recept voor bananasplit

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • chocoladesaus
  • frambozensaus
  • slagroom
  • vanille-ijs

Bereidingswijze

Trek de schil van de bananen. Plaats twee bananen aan elke kant van een langwerpige schaal of dessertbord. Schep aan weerszijden een bolletje vanille-ijs en daarnaast een flinke toef slagroom. Giet een beetje chocoladesaus over deze bananasplit en druip een kleine hoeveelheid frambozensaus over de slagroomtoefjes. Heerlijk, snel en makkelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017