Excite

Muffins bakken? Het recept voor muffins

Hedendaags zie je wel in elke supermarkt diverse soorten muffins staan. Het is echter veel lekkerder en verser als je ze zelf klaar maakt. Bak in een handomdraai de heerlijkste en mooiste muffins met dit recept!

Basisrecept voor muffins

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 55 gram boter of margarine
  • 2 ½ tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • Een mespunt zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg alle ingrediënten af en laat de boter smelten. Meng vervolgens alle droge ingrediënten, zoals de bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Maak in het midden een holletje en giet hierin de losgeklopte eieren, gesmolten boter en melk. Roer vervolgens met een lepel alles goed door elkaar. Pak je muffinvorm erbij, waarin je al eerder de muffinpapiertjes hebt in gedaan. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het papieren vormpje. Doe dit met al het beslag en zet de muffinvorm in een voorverwarmde oven. De muffins hebben circa 20 tot 25 minuten nodig om gaar te worden en een goudbruin kleurtje te krijgen.

Het is stukken gemakkelijker om een basisrecept te hebben als leidraad en van daaruit verder te werken met verschillende smaken. Zo kun je elke keer weer wat anders experimenteren en op tafel zetten!

Extra ingrediënten

Hier een aantal voorbeelden wat je allemaal in het basisrecept kunt mengen:

  • Cacaopoeder
  • Chocolade-, hazelnoot- of speculoospasta
  • Citroensap, sinaasappelsap, appelsap
  • Citroenschil, sinaasappelschil
  • Verschillende soorten fruit in kleine of grove stukjes
  • Gecondenseerde melk
  • Geraspte wortel of kokos
  • Gehakte chocolade of nootjes
  • Diverse groenten (voor hartige muffins)
  • Havermout
  • Honing
  • Kaneel
  • Karamel
  • Pindakaas
  • Rozijnen
  • Speculaas kruiden
  • Vanille
  • Yoghurt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017