Excite

Een heerlijke mojito maken

De mojito is een van oorsprong Cubaans drankje. De cocktail staat bekend om haar verfrissende smaak. Het wordt bereid met munt, rietsuiker, limoensap, rum en veel muntblaadjes. Oorspronkelijk werd het gedronken als medicijn, maar nu is het vooral populair als uitgaansdrankje of tijdens feestjes waarbij de host zelf de mojito wil maken voor zijn of haar gasten.

Mojito à la Hemingway

De beroemde Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway was een groot fan van het mojito drankje. Vaak dronk in hij een Cubaanse bar Bodeguita del Medio de cocktail. Omdat het drankje aangelengd wordt met bruine suiker gaat het vermoeden dat de mojito oorspronkelijk afkomstig is van de Cubaanse suikerplantages waar het als medicijn werd voorgeschreven aan de landarbeiders. De herkomst van de naam mojito is niet geheel duidelijk. Mogelijk komt het van het Spaanse woord mojosaus waarbij citroen in de saus wordt vermengd. Een ander woord is mojado wat 'nat' betekent in het Spaans.

Hoe kun je mojito maken?

Voor een mojito heb je een longdrink glas, muntblaadjes, rum, bruine suiker, koolzuurhoudend water en limoensap nodig. Eerst doe je de muntblaadjes samen met de suiker en een beetje limoensap in het glas. Deze stamp je samen tot de muntbladen hun sappen vrij laten komen. Roer net zo lang tot het suiker is opgelost. Voeg vervolgens de rum toe met wat ijsblokjes. Vul daarna tot aan de rand het glas met koolzuurhoudend water of Spa Rood. Doe een rietje in het glas en maak het glas mooi met een limoenschijfje of een paar muntblaadjes. Zo heb je gegarandeerd een hip drankje om te serveren.

Mojito maar dan anders

Je kan mojito op zijn traditionele wijze maken, maar je kunt het koolzuurhoudende water ook vervangen door bijvoorbeeld bessenjus of kokossiroop. Hiermee krijg je verschillende varianten op de mojito zoals de Mojito Venezolano. Door het water met champagne te vervangen krijg je een Mojito Royale en door het rum te vervangen met Tequila kun je een Mexicaanse mojito maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021