Excite

De lekkerste Mexicaanse recepten

Spice up your life met Mexicaanse recepten: van de traditionele chilli con carne en taco's tot de frisse smaak van pico de gallo!

Recept voor guacamole

Ingrediënten

  • 2 avocado's, geschild en ontpit
  • 2 el citroensap
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 el koriander, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, ontveld en in kleine blokjes
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Prak de avocado in een kom met een vork fijn. Voeg vervolgens de ui, knoflook, citroensap, koriander en tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Dek de kom af en zet het minstens een half uur in de koelkast voordat je het serveert.

Recept voor burrito's met gehakt en bonen

Ingrediënten

  • 1 pak tortilla wraps
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 1 miniblikje maïs
  • Mexicaanse kruiden
  • geraspte kaas
  • zout

Bereidingswijze

Bak in een pan het gehakt rul met de ui en geperste knoflook. Bak vervolgens de rode paprika mee. Laat ondertussen de bonen en maïs uitlekken. Voeg na een aantal minuten de rode kidneybonen, tomatenblokjes en maïs toe en schep dit even om en om. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden. Voeg nog eventueel wat extra zout toe. Laat het geheel op een laag vuur circa 10 minuten pruttelen. Verwarm de oven alvast voor op 200°C. Verdeel het mengsel over de tortilla wraps en rol ze op. Steek de cocktailprikkers door het midden van de burrito’s zodat ze dicht blijven. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en bestrooi ze royaal met geraspte kaas. Zet de burrito’s gedurende 5 à 10 minuten in de oven of totdat de kaas is gesmolten. Serveer met een frisse salade, guacamole of zure room.

Eet smakelijk!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017