Excite

Mediterraanse quinoa salade

Ben je op zoek naar een lichte maaltijd voor de zomerse dagen? Probeer deze mediterraanse quinoa salade. De quinoa is licht verteerbaar, evenals de groenten met hun frisse bite. Een dressing met olijfolie en citroensap geven een echt zomers accent.

Quinoa gluten

Quinoa is een relatief onbekend voedingsmiddel dat snel aan populariteit wint. Het gewas komt van oorsprong uit het Andesgebergte. Daar worden de graanzaden al duizenden jaren gegeten. Quinoa heeft geen gluten, en past daarom prima in een glutenvrij dieet als vervanging van graan. Quinoa is daarnaast erg voedzaam en zit vol vitaminen en mineralen.

Ingrediënten quinoa salade

Voor deze frisse mediterraanse quinoa salade heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram quinoa
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • gesnipperd sjalotje
  • halve courgette in blokjes
  • handje zwarte olijven in ringetjes
  • 200 gram feta in blokjes
  • eventueel twee eetlepels geroosterde zonnebloempitjes en pompoenzaadjes
Voor de dressing heb je nodig:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • peper, zout
  • eventueel fijngehakte peterselie en een teentje knoflook

Bereidingswijze quinoa salade

Weeg de quinoa af in een pannetje en was de korrels om een latere bittere smaak te voorkomen. Bereid de quinoa volgens de verpakking. Verspreid de quinoakorrels op een bord en laat afkoelen. Fruit ondertussen kort het sjalotje en de blokjes courgette in wat olijfolie. Zet aan de kant om af te koelen.

Zet een grote kom klaar. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de paprika en bleekselderijstengels in kleine stukjes. De doe groenten in de schaal, samen met de olijven. Voeg de quinoa en het courgettemengsel toe als het afgekoeld is.

Dressing

Maak nu de dressing: doe alle ingrediënten bij elkaar, eventueel met een geperst teentje knoflook en wat fijngesneden platte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de dressing door de quinoa salade. Voeg als laatste de fetablokjes toe aan de salade, zodat ze niet breken. Controleer voor het opdienen of je salade op smaak is. Lekker met wat zelfgebakken brood, of bij de barbecue!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017