Excite

McDonald's bezuinigt op friet in Japan

  • © Getty Images
McDonald's heeft de porties frites in Japan aangepast. Vanaf nu zijn er alleen nog maar kleine porties te bestellen. Middelgrote en grote porties zijn tijdelijk uit het assortiment gehaald. Dit komt vanwege een tekort aan aardappels.

In Amerika spelen zich op dit moment arbeidsconflicten af, wat ervoor zorgt dat er minder aardappels geleverd worden. In Japan is dat vooral merkbaar; de bevroren frites - een belangrijk exportproduct van de Amerikanen - gaan grotendeels naar dat land.

In totaal wordt er alleen in Japan al meer dan 300.000 ton frites gegeten. Het grootste deel daarvan wordt gemaakt van de patat die Amerika daarvoor aanlevert. In Amerika gaat die levering echter door de helft ten opzichte van de gewone leveringen. En dat terwijl de vraag vanuit Japan juist toeneemt.

Bevroren frites worden daar namelijk nu niet alleen in eettenten als McDonald's verkocht, maar ook in supermarkten. McDonald's heeft maar liefst 3100 vestigingen in Japan. Om klanten te compenseren voor de kleinere porties, zijn de prijzen van menu's naar beneden bijgesteld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021