Excite

Zelf marsepein maken voor een heerlijke taart

Een taart die helemaal gedecoreerd is met marsepein ziet er ontzettend feestelijk uit. Maar wat als je geen marsepein meer blijkt te hebben en de winkel is al dicht? Dan maak je het toch gewoon zelf! Marsepein maken voor een taart is namelijk helemaal niet zo moeilijk en de meeste ingrediënten heb je vast wel in huis.

Dit heb je nodig

Als je zelf marsepein wilt maken voor een taart, kun je maar beter een voorraadje maken. Je wilt natuurlijk niet te weinig hebben. Wat je over hebt, kun je gewoon bewaren. Dit recept is voor ongeveer een kilo marsepein. Je hebt nodig:

  • 350 gram gemalen blanke amandelen
  • 175 gram poedersuiker
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 fijngemalen amandelen (je kunt ook een halve theelepel amandelessence nemen ter vervanging)
  • 1 tl cognac
  • 1 tl citroensap
  • 2 eieren
  • 1 ei gesplitst (dus dooier en eiwit apart houden)

Zo maak je het

Zeef de poedersuiker en basterdsuiker boven een pan of kom. Roer vervolgens de twee eieren en de eierdooier hier doorheen. Zet de pan of kom in een grotere pan met water en breng het water in die pan langzaam tot bijna aan de kook. Blijf het mengsel net zo lang roeren, tot je een soort vla hebt. Je hebt hier wel een minuut of tien voor nodig, dus je kunt het beste een mixer pakken. Dat gaat het makkelijkst.

Zodra je de vla hebt, haal je deze pan of kom direct uit de pan met water en zet je ze in een laagje met koud water. Blijf roeren en voeg de amandelessence of bittere amandelen, cognac en citroensap toe.

Blijf net zolang roeren tot de massa afgekoeld is. Voeg vervolgens de gemalen amandelen toe. Omdat je de 'vla' nu niet meer kunt roeren, kneed je ze. Zodra de gemalen amandelen goed door het deeg gekneed zijn, is je marsepein klaar. Je kunt het meteen verwerken of in de koelkast in plastic folie bewaren.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017