Excite

Marokkaanse recepten voor tajine

Marokkaanse recepten voor tajine heb je genoeg. Je kunt zelf ook naar eigen wens ingrediënten toevoegen of weghalen. Een tajine is een perfecte manier om gezond te eten. Hier leggen we uit hoe je een tajine kunt maken met kip en ingelegde citroen. We leggen ook uit hoe je zelf ingelegde citroen kunt maken. Laten we beginnen.

Recept tajine met kip

Ingrediënten

  • 500 gram kip
  • 100 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels peterselie en koriander
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • mespuntje kaneel
  • peper
  • zout
  • 1 ingelegde citroen
  • handvol groene olijven (zonder pit)

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een pan. Als je geen originele tajine hebt, dan geeft dat niet. Een diep pannetje met deksel is al meer dan genoeg. Schroei de kip dicht in de olijfolie om zo alle sappen van de kip binnen te houden. Snijd de ui in blokjes en voeg deze toe aan de kip. Als je de ui glazig hebt gebakken, zet je het vuur zo laag mogelijk en voeg je 100 ml water aan je tajine. Schil en snijd de tomaat in blokjes en leg deze in het midden van je pan. Leg nu de peterselie en koriander, de gemberpoeder, de kurkuma, het mespuntje kaneel, de zout en peper op je tomaat en laat het geheel stomen voor 10 min. met de deksel erop. Na 10 min prak je de tomaat met de kruiden en specerijen goed fijn en roer je alles goed door elkaar. Voeg nu 400 ml kokend water en de schil van je ingelegde citroen, die je in reepjes hebt gesneden, aan je tajine en laat het geheel koken voor 45 minuten op een laag vuurtje. bestrooi met groene olijven en dien op.

Recept ingelegde citroen

Ingrediënten

  • gekookt water
  • citroenen
  • zeezout
  • glazen pot (bijvoorbeeld een weckpot)

Bereidingswijze

Steriliseer je glazen pot eerst voor gebruik en bestrooi de onderkant van je pot met zeezout. Snijd je citroenen in vier partjes, maar zorg ervoor dat ze aan de onderkant nog aan elkaar vastzitten. Bestrooi nu de binnenkant van je citroenen royaal met zeezout en doe je citroenen in de glazen pot. Probeer zoveel mogelijk citroenen in de pot te krijgen. Dus goed aanduwen. Giet nu over met gekookt (nog warm) water. Blijf gieten tot alle schuim is verdwenen. Doe je pot nu dicht en laat je citroenen rusten voor 1 à 2 maanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017