Excite

De lekkerste Marokkaanse recepten

Couscous, tajine, bastilla, harira zijn allerlei traditionele Marokkaanse recepten die gemakkelijk kunnen worden bereid. Ze zien er vaak feestelijk en kleurrijk uit. Lees hier heerlijke Marokkaanse recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse keuken.

Lamstajine met pruimen

Ingrediënten

  • 1 kg lamsvlees
  • Een grote ui
  • Een half bosje koriander
  • Een half bosje peterselie
  • Een grote tomaat
  • 100 gram gepelde en gebakken amandelen
  • 200 gram gedroogde pruimen
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 5 el water
  • 4 el olijfolie
  • 1,5 tl râs-al hânout
  • 1 tl zout
  • 3 el geroosterde sesamzaad
  • 4 hardgekookte eieren

Bereidingswijze

Bak het vlees bruin aan alle kanten in een laagje olijfolie. Voeg de gesnipperde ui, peterselie, koriander, râs-al hânout en zout toe. Laat het vervolgens een uurtje gaar stoven op laag vuur. Zodra je ziet dat de jus opgeslorpt is, voeg je de gepelde en gesneden tomaat toe. Giet eventueel een glas water en laat het circa een half uur koken op middelmatig vuur. Doe ondertussen de pruimen met de water, suiker en kaneel in een pannetje en laat het zachtjes pruttelen voor enkele minuten. Schep het vlees en jus op een bord en garneer met pruimen, gehalveerde eieren en amandelen. Serveer met Marokkaans brood.

Zaalouk - auberginesalade

Ingrediënten

  • Een aubergine
  • Een handvol peterselie en koriander, gehakt
  • 3 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 el water
  • 1 tl peper
  • ½ tl komijn

Bereidingswijze

Schil de aubergine en snijd het in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg hierin de aubergine, geperste knoflook, zout en water aan toe. Laat dit op zacht vuur een kwartier stoven met de deksel erop. Verhit in een andere pan wat olijfolie en fruit hierin de tomaten, kruiden, peterselie en koriander. Laat dit ook een kwartier op zacht vuur pruttelen. Voeg vervolgens de aubergine bij het tomatenmengsel en prak het fijn. Meng alles goed door elkaar en laat dit nog even aanbakken. Deze auberginesalade kun je zowel warm als koud serveren. Serveer met gebakken vis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017