Excite

Marokkaans koken is een kunst

Marokkaans koken vergt soms een sterke maag. De Marokkaanse keuken is rijk aan vele verschillende soorten gerechten. Een aantal waarvan je waarschijnlijk nogal de rillingen van over je rug zou krijgen. Maar alleen omdat het raar klinkt, hoeft het zeker niet minder te smaken. Een van die gerechten is een tajine van koeienpoten en kikkererwten. Ja je hoort het goed, koeienpoten met hoef en al. Natuurlijk wordt de buitenste schil van de hoef verwijderd en de poot ontdaan van haar. Maar het blijft uiteindelijk een koeienpoot. De koeienpoten worden graag door de slager schoongemaakt en in stukken gesneden, als je het hem vraagt. Laten we beginnen.

Tajine van koeienpoot en kikkererwten, ingrediënten:

  • 250 gr gedroogde kikkererwten ( een nachtje laten weken in voldoende water.
  • 1 koeienpoot
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • koriander en peterselie
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijn
  • zout en peper
  • 

Bereidingswijze:

Eerst moet je de kikkererwten verwijderen uit het water waar ze in hebben liggen weken. Dan nog eens goed afspoelen, voordat je ze in een pan, gevuld met water, gooit om een half uurtje te koken.

Dan doe je een klein beetje olijfolie in een pan of tajine en bak hier even de koeienpootjes in. Voeg hier dan de ui, die je in blokjes hebt gesneden, aan toe en bak nog eens goed door. Voeg nu 100 ml water toe en de tomaat die je eerst hebt geschild en dan in blokjes hebt gesneden. Bedek je pan en laat alles even verder koken voor ongeveer 5 minuten. voeg dan de peterselie en de koriander, de gemberpoeder, kurkuma, komijn, zout en peper en de kikkererwten, samen met het vocht waar ze in hebben gekookt, toe aan je koeienpoten. Laat je tajine rustig stoven op een heel laag vuurtje voor zeker 2 uur. Voeg eventueel steeds water bij, als het water dreigt op te raken. Eet met Marokkaans brood of gewoon met een lepel, als je het aandurft natuurlijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017